25. května 2018

Byliny léčí - inspirativní přednáška Mgr. Jarmily Podhorné

Byli jsme moc rádi, že v rámci doprovodného programu k výstavě Léčivé stromy přijala naše pozvání paní Jarmila Podhorná, průkopnice gemmoterapie – léčby výtažky z pupenů rostlin.


Ve své přednášce nás na úvod seznámila se svým životním příběhem cesty k alternativní medicíně a do té doby málo známé gemmoterapii. Její houževnatost a důvěra v léčivou sílu rostlin, pozitivní zkušenosti s bylinnými tinkturami a touha pomáhat ostatním, ji dovedly až k vybudování úspěšné firmy, díky které se nejen výtažky z pupenů, ale i další přípravky přírodní medicíny, staly dostupné široké veřejnosti. 


Celou přednášku prozařovala snaha paní Podhorné předat své zkušenosti, inspirovat ostatní a dát naději v cestě za zdravím, na které nám mohou právě rostliny velmi pomoci.
Nejlepší zkušenosti má paní Podhorná s tinkturami z bylin a pupenů, které jsou také základem výroby její firmy.  Podělila se s námi o informace, s jakými obtížemi nám mohou právě tyto výtažky pomoci. Zdůraznila komplexní pohled na celý organismus, který dokáží tyto prostředky pročistit, regenerovat a pomohou k posílení jeho obranyschopnosti. Nezanedbatelný je také jejich význam preventivní.  
Aby byl efekt na naše zdraví co nejlepší, doporučuje užívání celých kúr, které sama sestavuje pro různé typy obtíží. V současnosti jich nabízí její firma několik desítek. Jsou zaměřené například na močové cesty, nervovou soustavu, zlepšení stavu cévního systému, celkové posílení a očistu organismu apod. Účastníci přednášky si mohli zakoupit také knihu Byliny léčí, kde paní Podhorná shrnuje své zkušenosti s bylinnou léčbou. Mnoho z nich využilo také možnost osobně prokonzultovat své zdravotní problémy a doporučené přípravky si také hned zakoupit. K dispozici jim byl velmi milý tým, který paní Podhornou doprovázel. 


Přednáška přitáhla velkou pozornost návštěvníků. Bohužel naše kapacity jsou omezené a nemohli jsme uspokojit velký zájem veřejnosti. Omlouváme se tedy těm, na které se tentokrát nedostalo. Přednášku se pokusíme zopakovat v příštím roce v rámci cyklu Byliny v muzeu. 


Žádné komentáře:

Okomentovat