Povídalo se o kysaném zelí, sběru a uchovávání podzimních plodů, tradičních pokrmech i léčení nejrůznějších neduhů. Nechyběly rady a vlastní zkušenosti.
Paní Vrlová doporučuje využívat především rostliny rostoucí v našem
okolí. Podle tradice má každá oblast své tzv. hlavité zeliny, které jsou pro její
obyvatele těmi nejvhodnějšími.
Ochutnali jsme likér a kompot z plodů černého bezu, které mají
protizánětlivé účinky a jsou vhodné také na snížení krevního tlaku.
Popíjeli jsme čaje, které nám věnovala společnost Sonnetor a čaj devatera
kvítí od paní Vrlové.
Paní Vrlová mluvila také o účincích řepíku lékařského, jak díky namáčení v jeho nálevu
zachránila stařenka vnukovi prst před amputací.
Inspirovali jsme se receptem na majoránkovou mast používanou při rýmě.
Velmi děkujeme paní Vrlové za ochotu za námi přijet, sdílet své
zkušenosti, šířit krásnou atmosféru, podněcovat k péči o vlastní zdraví a
využití léčivé síly bylin.
Žádné komentáře:
Okomentovat