4. prosince 2018

Dárek pro vás – originální vánoční papíry, sáčky i taštičky

Přejeme krásný adventní čas. Rádi bychom přispěli k atmosféře obdarovávání a věnování pozornosti jeden druhému. Proto jsme si pro vás připravili, tak jako v loňském roce, malý vánoční dárek.
Pokud nemáte v předvánočním období příliš času na tvořivou činnost, ale svrbí vás ruce a rádi byste si vytvořili něco originálního a nenáročného, máme pro vás řešení.
Připravili jsme sadu autorských vánočních papírů, které můžete použít klasicky na balení dárků, ale podle našeho návodu si z nich jednoduše vyrobíte i jedinečné papírové sáčky a taštičky. Sami jsme si vyzkoušeli, že výroba poskytne příjemné odreagování a určitě bude bavit i děti.

Na vánočních papírech jsou použity kresby Magdy Bábkové Hrochové, které byly vytvořeny pro výstavu Léčivé stromy. Naše lektorka Adéla z nich pro vás vytvořila originální sadu. Proto vás prosíme o respektování autorské tvorby a použití pouze pro nekomerční účely. 


Papíry s bílým pozadím si i s návodem stáhnete zde, s barevným pozadím pak zde. Můžete je vytisknout na formáty A4 nebo A3, podle potřebné velikosti. Tisknout lze barevně, vzory s bílým pozadím i černobíle. Dále vás navedou naše fotonávody.


Výroba základního papírového sáčku.

Papírový sáček čtverhranného tvaru s vypracovanými bočními hranami.

Papírová taška vychází z výroby sáčku čtverhranného tvaru s vypracovanými bočními hranami. Na začátku však ještě musíme na archu papíru vytvořit pevný okraj založením asi 2,5 cm. Po složení stačí udělat dírky děrovačkou a přivázat uši. 


Z archu A3 můžete vytvořit 3 velikosti sáčků a taštiček. Nejmenší je ½ A3 (tedy A4), střední pak A3, největší slepené 2 archy A3. 

Formáty papíru  lze tedy kreativně zvětšit slepením dvou archů dohromady. Můžete využít stejné i různé vzory.  

Také na způsobu uzavření sáčků se můžete tvořivě vyžít.

Sáčky můžete využít také na sušené byliny či jiné domácí léčivé výrobky. Když přidáte cedulku s návodem k použití a popisem léčivých účinků, milý a praktický dárek je na světě. My jsme zabalili domácí ořechovku.
Přejeme krásné Vánoce!

Žádné komentáře:

Okomentovat