Přinášíme
další recept na přípravu jarních planých rostlin. Poslala nám ho naše milá
příznivkyně, která se nechala inspirovat jarní divokou kuchyní. Za nápad moc
děkujeme. Hned jsme ho samozřejmě vyzkoušeli.
24. dubna 2020
16. dubna 2020
Pupeny jasanu pročistí tělo a pomohou s virózami
Jarní
příroda už pučí závratnou rychlostí a my můžeme v rašících pupenech
nacházet léčivou sílu. Bohužel se letos na jaře nemohla uskutečnit plánovaná
přednáška paní Mgr. Jarmily Podhorné právě na téma gemmoterapie – medicíny
pupenů. Rádi bychom vám tedy chtěli přinést alespoň jeden typ na
přípravek z pupenů.
6. dubna 2020
Podbělový sirup proti kašli
Podběl lékařský (Tussilago farfara)
Patří mezi
první jarní rostliny, které se vydáváme sbírat, a je také cennou medonosnou rostlinou. Pomáhá
s neduhy, které nás mohou ještě počátkem jara potrápit.
1. dubna 2020
20. února 2020
Domácí zubní pasta
Na naší
poslední dílně, kde jsme se věnovali domácí přírodní kosmetice, jsme si
připravili i zdravou zubní pastu. Nyní na ni přinášíme recept, který nám
poskytla lektorka dílny paní Kateřina Podzemná.
12. února 2020
6. února 2020
Ptačinec žabinec – zimní divoká zelenina nejen na omeletu
S touto
rostlinou jste se už určitě setkali. Ptačinec žabinec (Stellaria
media) – neboli ptačinec
prostřední či žabinec obecný – je opravdu hojný. Mladá nať je známá jako chutná divoká
zelenina, která je k dispozici téměř celoročně. Žabinec je totiž velmi
odolný zimě a kvete skoro po celý rok. Je vhodný především jako salátová
zelenina, ale můžeme ho přidávat do polévek, pomazánek nebo z něj udělat pesto. Využijem ho také podobně jako listový
špenát na těstoviny, do omelet či populárních smoothie. My jsme z ptačince připravili omeletu se salátem.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)