20. listopadu 2020

Jaká byla letošní dílna přírodní kosmetiky?


Bohužel letošní rok se nemůžeme společně setkávat, tvořit a nabývat nové zkušenosti tak, jak bychom si přáli a jak jsme byli zvyklí. I přes nepříznivou epidemiologickou situaci se však podařilo uskutečnit dílnu zaměřenou na domácí přírodní kosmetiku. Stejně jako vloni nás potěšil velký zájem, který vzbudila.


Opět jsme se těšili na paní Kateřinu Podzemnou a její zasvěcené povídání, které nás zase nadchlo a otevřelo nám nové obzory v tom, jak o sebe pečovat. Právě péče a snaha o soulad s přírodou, vnímavost vůči ní i sobě samým, se táhla jako červená nit celým sobotním odpolednem.
Dozvěděli jsme se, jak blahodárně působí kvalitní rostlinné oleje a jejich kombinace s bylinami a éterickými oleji na naši pleť. Zaujal nás opunciový olej a jeho použití na zralou pleť i olej ricinový, který vyživí a posílí v růstu řasy. Pro krásné řasy stačí každý večer natřít oční víčko u kořene řas.
Řeč přišla i na éterické oleje a jejich využití a kombinace, opět jsme si užili
aroma masku.
Věnovali jsme se také například tématu peelingu, jeho účinkům a způsobům užití. Zaujala nás  možnost  aplikace peelingu i na vlasovou pokožku. V tomto případě je jeho hlavní složkou sůl.


Samozřejmě přišla řada i na výrobu domácích přípravků. Tentokrát si účastníci odnesli domů   hořčíkový olej, který nabízí velmi vhodný způsob doplnění tohoto prvku do našeho organismu, cukrový peeling, a také osvěžovač vzduchu při nachlazení. V něm jsme zkombinovali úžasnou svěží vůní eukalyptu, jehličnanů a máty, které jsou velmi vhodné na dýchací cesty.


V dílnách zaměřených na domácí přírodní kosmetiku chceme určitě pokračovat i do budoucna a některé z receptů, které jsme si vyzkoušeli, zveřejníme i na našem blogu.

Užitečné odkazy:
www.katerinapodzemna.com
Ekokoza.cz
fichema.cz
www.mydlovysvet.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat