2. března 2021

Poznáváme pupeny a jejich léčivé účinky – virtuální atlas a kvíz


Vydejte se s námi poznávat skrytý svět pupenů stromů. Jsou drobné, často si jich ani nevšimneme, ale když vezmeme větvičku spícího stromu do ruky, otevře se nám netušený mikrokosmos.
Díky pupenům také spolehlivě poznáme jednotlivé druhy dřevin i v zimě a v předjaří. Navíc jsou v jejich zárodečných tkáních obsaženy mimořádně hodnotné a účinné látky. Ty využívá obor alternativní medicíny – gemmoterapie.
Náš virtuální atlas vám přiblíží pupeny třinácti našich běžně se vyskytujících listnatých stromů. U každého druhu najdete i využití pupenů v přírodní medicíně. Poznávání pupenů si můžete procvičit v kvízu.

Virtuální atlas pupenů



Kvíz

3 komentáře:

  1. Děkuji za radost z rašících stromů!!

    OdpovědětVymazat
  2. My také děkujeme. Chystáme druhý díl věnovaný pupenům keřů. Jaro si letos dává trochu načas, ale aspoň máme více času se připravit na sběr pupenů. Ta ideální chvíle, kdy se začínají rozvíjet a mohou se sbírat, je opravdu krátká. Přejeme mnoho radosti z probouzející se přírody.

    OdpovědětVymazat
  3. Super nápad, děkuji za osvětu. :) Dám vám zde komentář, ať si vás lidi všimnou a zvedne se vám SEO nebo jak tomu lidi říkají. :) Já se v tom moc nevyznám. Raději než abych četl o tom, jak funguje internet, jdu raději do přírody sbírat bylinky. :) Ale na druhou stranu chápu, že je to dnes asi potřeba, protože na internetu je tolik věcí, že by se v tom jeden hned ztratil. :)

    OdpovědětVymazat