1. dubna 2022

Byliny v muzeu v roce 2022

 


Program na letošní rok máme připravený! Moc se na Vás a společný čas s rostlinami těšíme.

28. února 2022

Citrusy v medu – léčivá lahůdka s velkým množstvím flavonoidů

Máme pro vás tip, jak využít pomeranče a citrony zcela bezezbytku, včetně kůry. Ta má totiž největší obsah zdraví prospěšných látek.

8. prosince 2021

Marmeláda z mišpulí a hřejivého koření

 
Jak se lépe adaptovat na přicházející změnu v přírodě, zimní chlad a tmu? My jsme vyzkoušeli mišpule s kořením a naplnili jimi skleničky. Teď už stačí  se jen nést na kořeněné mišpulové vlně a vybrat si z různých možností, jak marmeládu využít, prohřát si náladu a pomoci zažívání.

20. září 2021

Kurz kvašené zeleniny

čtvrtek 7. 10. 2021, 17.00 – 19.00
14|15 BAŤŮV INSTITUT, 5. podlaží budovy 14, Vavrečkova 7040, Zlín
Na kurz je nutná rezervace místa!

16. září 2021

Smoothie z černého jeřábu (aronie)

Plody černého jeřábu mají spoustu příznivých zdravotních účinků. Nejvhodnější je však jejich využití zasyrova. Přinášíme tip, jak to udělat jednoduše a chutně.

28. července 2021

Byliny z bylinkové vycházky – fotografie a použití

Letošní první akcí Bylin v muzeu byla bylinková vycházka. V okolí Kudlova jsme našli celou řadu léčivek. Přinášíme jejich výběr včetně fotografií a základních informací o možnostech použití.